Penghantaran Percuma lebih AS$25 Kebanyakan Negara | Pulangan Mudah 14 Hari
Dalam Troli 0

Kisah 1945 WW2 Field Watch

Dengan penciptaan jam tangan moden sangat berkait rapat dengan peristiwa WWI, tidak menghairankan bahawa trend inovasi horologi yang didorong oleh konflik berterusan sehingga Perang Dunia II. Tetapi terdapat perbezaan besar - Di mana yang terkenal Jam tangan Trench WWI adalah hasil daripada kejuruteraan semula cepat jam tangan poket dan gelang tangan, WWII menyaksikan jam tangan teguh dibina khusus untuk medan perang.

VARIO's 1945 Field Watch sangat diilhamkan oleh 'Dirty Dozen' – koleksi jam tangan Switzerland dan British yang ditugaskan dan dipakai oleh tentera British semasa Perang Dunia Kedua. Dail hitam mereka, trek minit gaya kereta api, tangan dan indeks yang bercahaya, dan pergerakan saat kecil menandakan mereka sebagai sebahagian daripada set ikonik dan mencipta rupa yang sangat mudah dibaca yang kekal berbeza sehingga hari ini. Mahkota mereka juga direka untuk mudah digenggam semasa memakai sarung tangan atau diselaputi lumpur dan kotoran.

. Kejatuhan Singapura merupakan salah satu pertempuran utama dalam Perang Dunia Kedua. Walaupun ia selamanya mengubah trajektori pulau itu, VARIO's 1945 Field Watch menangkap semangat keberanian askar dalam WW2 yang mempertahankan wilayah mereka dan menterjemahkannya ke dalam jam tangan lapangan moden yang direka dengan bangga di Singapura.

vario 1945 ww2 menonton dirty dozen
Spesifikasi Prototaip D1945 12
Diameter sarung: 37mm
Ketebalan kes: 10.5mm
Kristal: Nilam dengan AR dalaman digunakan
Lug lebar: 18mm
Lug ke lug: 45mm
Lume: C3/BGW9 Lume
Bahan Kes: Keluli tahan karat 316L
Caseback: Keluli tahan karat 316L dengan pilihan untuk caseback kosong dan ukiran laser dengan kos tambahan
Mahkota: Mahkota skru-bawah
Pergerakan: Pergerakan emas automatik Miyota 82s5 (Côtes de Genève) dengan detik penggulungan tangan dan penggodaman. 21 perhiasan 21.6kpbh lebih daripada 40 jam rizab kuasa
Rintangan air: 10 atm
Tali: TBC
Waranti: Waranti global 1 tahun
Jangkaan keluaran Q1 2023 Harga Runcit $368 dengan diskaun pengenalan.